service

service

We helpen graag om je verblijf in OPEN zo leuk en makkelijk mogelijk te maken.

Wat is het verschil tussen DOK, De VAK en OPEN?

OPEN is het gebouw waar DOK Centrum (de bibliotheek), de VAK (Centrum voor de kunsten), en het Proeflokaal (het restaurant) in zijn gevestigd.

over open
inklappen

Welke zalen en ruimtes kan ik huren bij OPEN?

Alle zalen en ruimtes zijn beschikbaar voor verhuur. Zowel de afgesloten lokalen als de openbare ruimtes bieden mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling verhuur.

verhuur
inklappen

Kan ik nu ook in de avonduren boeken lenen?

Ja dat kan. Tot 23.00 uur 's avonds is OPEN geopend voor de lessen van De VAK, het lenen van boeken en een bezoek aan het restaurant. Tot 21.00 uur is er iemand aanwezig van de klantenservice van DOK voor persoonlijke hulp en het beantwoorden van vragen.

inklappen

Wat zijn de openingstijden?

OPEN is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 23.00 uur. Op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf zondag 7 oktober gaan de deuren ook op zondagen open van 12.00 tot 17.00 uur. Deze tijdstippen gelden voor de hoofdingang aan het Vesteplein. Voor de ingang aan de Vestpoort gelden afwijkende openingstijden. Voor vragen over de bereikbaarheid van informatiepunten en de balie, zie onderstaande vraag.

inklappen

Kan ik in OPEN bij een medewerker terecht voor vragen of is alles zelfservice?

**Maandag t/m vrijdag**: Op doordeweekse dagen kun je met vragen over boeken en materialen tot 18.00 uur bij informatiepunten van DOK terecht. De balie is voor voor algemene vragen tot 21.00 uur geopend. Gedurende openingstijden kun je materialen innemen en uitlenen door middel van zelfservice. **Zaterdag**: Op zaterdag kun je tot 17.00 uur terecht bij informatiepunten en de balie. Gedurende openingstijden kun je materialen innemen en uitlenen door middel van zelfservice.

inklappen

Wat voor werkplekken zijn er te vinden in OPEN?

OPEN zal met de komst van De VAK en met de horecavoorzieningen levendiger zijn. Dat neemt niet weg dat er in OPEN nog steeds werk- en zitplekken te vinden zijn. Je kunt op de begane grond in verschillende zithoeken of aan tafels plaatsnemen, of schuif aan bij een tafel in het proeflokaal. Op de eerste verdieping vind je het leescafé waar je aan een van de grote tafels met een kop koffie en een tijdschrift of krant kunt zitten.

inklappen

Kan ik reserveren voor het restaurant?

Nee, op dit moment is reserveren niet mogelijk.

inklappen

Kan ik nog steeds rustig lezen, werken of studeren in OPEN?

Iedereen mag gebruik maken van de tafels die overal in OPEN staan. Ook als je geen lid bent van de VAK of van DOK. De tafels zijn bedoeld om aan te lezen, werken, studeren of voor rustig overleg. Het uitgangspunt is dat iedereen rekening houdt met de andere bezoekers, maar dat er geen stilteplekken meer zijn.

inklappen

Mag ik zelf iets te eten of drinken mee naar binnen nemen?

Ja, dat mag. Ook hier geldt dat het de bedoeling is dat OPEN netjes blijft, en dat er rekening gehouden wordt met andere bezoekers.

inklappen

Mogen er honden naar binnen?

Nee. Alleen hulphonden mogen mee naar binnen.

inklappen

Waar kan ik parkeren?

De dichtstbijzijnde parkeergarage is Zuidplein.

inklappen

Is er een fietsenstalling aanwezig?

Naast OPEN vindt u een stalling van Biesieklette. Kijk voor de openingstijden op www.biesieklette.nl.

meer lezen
inklappen

Is er gratis WIFI in OPEN?

Ja. DOK heeft een openbaar WIFI netwerk waarvan iedereen gebruik kan maken. U verbindt hiervoor met DOKWIFI. Een wachtwoord is niet nodig.

inklappen

Kan ik gebruik maken van een computer en wat kost dat?

Ja dat kan, er zijn twee computers waarvan gebruik gemaakt kan worden.

meer lezen
inklappen

Ik ben invalide. Waar kan ik parkeren en is het gebouw goed toegankelijk?

De dichtstbijzijnde invalide parkeerplaatsen zijn op de gasthuislaan. OPEN is rolstoelvriendelijk ingericht.

inklappen

Moet je stil zijn in OPEN? Het is tenslotte een bibliotheek.

Nee. OPEN is geen plek waar absolute rust moet zijn. Er zijn geen stilteplekken en er mag gewoon gepraat en gespeeld worden.

inklappen

Mag ik nu gewoon bij OPEN komen oefenen met mijn instrument? (in de openbare ruimte of apart in een muzieklokaal)

Nee. OPEN is geen vrij toegankelijke oefenruimte. Voor het huren van een (oefen)ruimte kun je contact opnemen met het team van verhuur.

verhuur
inklappen

Hoe werken de Passiekoks? Wanneer kan ik eten?

Passiekoks bereiden op dit moment 25 maaltijden in een bepaald thema, deze zijn voor € 9,50 te koop tussen 17.30 en 19.30 uur. Op = op!

Passiekoks
inklappen

Zijn er geen aparte mannen/vrouwentoiletten meer?

OPEN wil toegankelijk zijn voor iedereen, zonder onderscheid te maken. Daarom is er gekozen voor toiletten zonder man/vrouw aanduiding. Wel zijn er speciale ouder-kind toiletten ingericht, die ook voor iedereen toegankelijk zijn.

inklappen

wil je wat anders weten?